pondělí 5. listopadu 2018

Co jsem taky ochutnala 1

S novým blogem začnu taky od začátku číslovat řadu mých pravidelných každoměsíčních článků o tom, co se nové objevilo na mém stole a jak mi ty novinky chutnaly. Tentokrát je to taková směska sladkostí a pití... Ale fakt to není věrný obraz mého stravování, ostatně některé věci (hlavně z boxů) jsem jen ochutnala a dorazil je syn nebo manžel.




Apple cider Sweet rose (Kingswood)
Koupeno - Billa. Balení - 400 ml. Cena - 19,90
Jablečný cider s obsahem alhokolu 4,5% má, jak napovídá jeho název, zajímavou růžovou barvu a mírně nasládlou chuť. Můj favorit mezi cidery to nebude, ale špatný rozhodně nebyl.
7/10

Konopná tyčinka Perla meruňka
Koupeno - swap. Balení - 50 g. Cena - ?? (podle netu kolem 10-11 Kč)
Jde o kokosovou meruňkovou tyčinku obohacenou o konopná semínka, která je slazená sladovým výtažkem. Dominantní chutí je kokos a sladkost (však taky sladový výtažek je uvedený ve složení na prvním místě). Není špatná, ale na mne je přece jen dost sladká (ani jsem ji nezvládla sníst na jeden zátah - měla jsem ji na dvě svačiny)
6/10

Kaštany irisch cream (Orion)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 50 g. Cena - 14, 90 (doporučená)
Čokoládová tyčinka je doplněna trochou polotekuté náplně, ze které jsem zrovna irish cream moc necítila, spíš mi jen přišla víc sladká. Za mne slepá vývojová cesta, která klasickou tyčinku spíš kazí než vylepšuje.
4/10

Kaštany brandy (Orion)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 50 g. Cena - 14, 90 (doporučená)
Po vyzkoušení Kaštanů irish cream jsem k téhle tyčince přistupovala dost s nedůvěrou, ale příjemně překvapila. Chutná jako klasické Kaštany, jen má lehký nádech alkoholové příchutě. Tuhle klidně můžu
8/10

Musli in yoghurt Forest fruit (Tekmar)
Koupeno - swap. Balení - 30 g. Cena - ?? (podle netu 8 -10 Kč)
Přiznám se, že sama bych si tyčinku v jogurtové polevě nekoupila, ale když už jsem ji ve swapu dostala, tak jsem si ji jednou na svačinu vzala. A musím říci, že jsem si svůj velmi rezervovaný postoj k tyčinkám v jogurtové polevě potvrdila. Tyčinka je až nepříjemně sladká a tato chuť přebila i příchuť lesního ovoce.
3/10

Kukuříčné chlebíčky bio (Racio)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 150 g. Cena - 28 Kč (doporučená)
Chlebíčky vypadají jako polystyrénové destičky a v podstatě i podobně chutnají (nikdy jsem oblibu tohoto typu výrobků nechápala). Plusem je fakt, že ve složení je jen kukuřice a sůl. Jako nouzovka v kanceláři se sníst daly (výhodou bylo, že jsem je jedla fakt jen na hlad, ne na chuť), ale znovu je kupovat nebudu - dávám přednsot knackebrotu.
5/10

Kuskus s quinou a rajčaty (Vitana)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 67 g. Cena - 34,90 (doporučená)
Od instatních výrobků toho moc nečekám, ale tehle má dobré složení (kuskus, rajčatový protlak, quina, sušená rajčata, sušená zelenina, olivový olej …) a opravdu mi chutnal, je v něm cítit rajčatová chuť. Navíc má jednoduchou přípravu  - v kelímku ho  stačí zalít vodou. Takže ideální nouzovka do kanceláře - stačí jen varná konvice a lžíce...
9/10

Sirup  Hřejivé srdce (Jupí)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 0,7 l. Cena - asi 60 Kč
Tento sirup z Brandnooz boxu jsem vyzkoušela, i když jsem tušila, že mne nejspíš nenadchne, stejně jako předchozí varianty kořeněných sirupů určených i přípravě teplých nápojů. A bylo to tak - kombinace ovocné šťávy a kořeni mi zastudena nesedí vůbec, zatepla je to o něco lepší, ale taky nenadchlo. Sirup si nakonec odnesl syn.
5/10

Superovocný sirup Hruška (Jupí)
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 0,7 l. Cena - 74,90 (doporučená)
I tento sirup jsem spíš jen ochutnávala, většinu ho vypotřeboval manžel. Já si udělala jen občas se sodovkou a musím říci, že mi docela docela chutnal. Hrušková chuť je neobvyklá a zajímavá.
7/10

Shake-it Protein Red berries
Koupeno - Brandnoozbox. Balení - 35 g. Cena - 34,90 (doporučená)
Suchá směs určená k přípravě koktejlu s vlákninou a proteiny můj favorit rozhodně nebude. Složení výrobku sice není špatné (ovesné vločky, chia semínka, rýžový protein, psylium, mrazem sušené ovoce...), ale převažující chuť ovesné mouky spolehlivě zabije příchuť malin a jahod, které jsou cítit jen velmi "zdálky". Takže poprvé bylo rovnou i naposled, zvlášť za tu cenu.
3/10

Mattoni Meloun
Koupeno -Brandnooz box. Baleni - 1,5 l. Cena 16,90 (doporučená)
K letní limitce matonky jsem se nějak dostala až v říjnu. Miluju melouny, chutnal mi melounový sirup od Jupíí, ale tahle minerálka mne nějak moc nezaujala. Meloun v minerálnce trochu cítit je (byť mi výraznější přišla vůně než chuť), ale celkový dojem je takový rozpačitý. Ale možná je to jen tím, že nejsem na slazené minerálky zvyklá.
5/10

Cuor di cacao 85% (Venchi)
Koupeno - dárek. Balení - 100g. Cena - ?? (podle netu kolem 140 Kč)
Syn ví, že hořká čokoláda s 85% kakaa mne nezklame,takže  tuhle jsem od něj dostala k narozeminám. A nezklamala, i když ta úplně nej to nebyla. Měla hodně výraznou kakaovou chuť, jen jí trochu chyběla  jemnost (za což vzhedem k ceně strhávám bod).
9/10

Favoritem měsíce se stává Kuskus s quinou a rajčaty od Vitany, následován hořkou čokoládou Venchi. Na druhé straně pomyslného žebříčku zůstala a na titul "propadák měsíce" aspiruje musli tyčinka od Tekmaru, za níž je v těsném závěsu proteinový koktejl Shake-it.

Na případné nedokonalosti prosím pohlédněte laskavým okem - ještě s psaním a úpravou článků trochu bojuji. Pokud budete mít nějak připomínky (třeba k čitelnosti  písma nebo uspořádání článkú), tak sem s nimi - pokusím se s tím něco udělat...

 

18 komentářů:

  1. Tak me moc laka ten Cider, i kdyz je normalne nepiju. Ta ruzova mi pripomina uzasnou limonadu stejne barvy, kterou jsme pili v Irsku, dokonala byla. A horkou cokoladu my moc radi, tuhle neznam. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoláda bude určitě z nějakého dárkového obchodu, ale ze kterého, to netuším

      Vymazat
  2. Tak já mám cidery docela ráda, tenhle má barvu jako rebarborová limonáda od Marks and Spencer. Čokoládu téhle značky neznám, kuskus mám moc ráda.
    Stáňo, děkuji a přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já mám cidery taky docela ráda, byť je piju hodně příležitostně. Kuskus mám taky ráda, od polotovaru jsem moc nečekala a nakonec příjemně překvapil

      Vymazat
  3. Tak já bych taky dala kuskus i čokošku:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, jasně - jsou to jednoznační favorité měsíce :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Stáni, kuskus má ráda, ten bych asi ochutnala a pak tu čokoládu. Polystyrén nepozřu a z alkoholu jen suché bílé a růžové :-) Jo a neomlouvej se. Mně se tenhle tvůj blog líbí. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, polystyrén jsem nakonec spotřebovala v práci,když jsem při odchodu měla hlad, tak jsem jeden bafla do ruky a sežmoulala ho cestou na metro.
      Pokud jde o blog, přemýšlím, jestli ještě nějak nevylepšit písmo nebo uspořádání stránky, aby to bylo přehledné a dobře čitelné. Ještě uvidím....

      Vymazat
  6. Čokoláda vypadá opravdu chutně :-) Tu tyčinku, která ti nechutnala, miluji arasidovou. Žádná jiná mi od značky Perla ( je to tak, že?) moc nechutná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, já ve swapu měla ty tyčinky (ano je to Perla) dvě a ta druhá je myslím právě arašídová. Mám ji v práci a ještě na ni nedošlo. Tak uvidím, jak bude chutnat mně :-)

      Vymazat
  7. Já zas tento kingswood miluji! :D a u Kaštánků to mám přesně obráceně :D Irish je snad můj nový favorit a Brandy mi vůbec nechutnalo :D Ale hořkou čokoládu taky miluji! <3

    OdpovědětVymazat
  8. Hned jsem si všimla nějaké změny, vítej mezi námi! :) Ať se Ti na novém blogu daří podle tvých představ ♥ Ta hořká čokoláda teda vypadá luxusně!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, díky. A čokoláda rozhodně nebyla špatná. Já ty hdoně % hořké nejraději...

      Vymazat
  9. Ahoj,
    super článek, taky jsem si říkala, že bych měla více psát o jídle:-) Myslím, že u většiny produktů bych měla stejné hodnocení jako ty, jen mám ráda jogurtové tyčinky:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Hanko, já jsem spíš přes to jídlo než přes kosmetiku, takže pak ten poměr recenzí podle toho vypadá :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Kuskus je moc dobrý, ale ten cider mi taky nějak extra nechutná.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kate, já mám kuskus taky ráda, občas ho doma dělám. No a tenhle instant je fajn rezerva, když všechno dojde...

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)