pondělí 5. července 2021

Co jsem taky ochutnala 33

 V jídelní rekapitululaci za červen se ocitly hned tři úlovky z řeckého týdne v Lidlu a díky dovolené také dvě tyčinky, které jsem spořádala na výletech. Konečně jsem ochutnala i tu, která obsahuje cvrččí mouku. Dvě zmrzliny, které jsem ochutnala, jsem si nechala zatím v záloze s myšlenkou, že léto teprve začíná a třeba ještě nějaké novinky na zmrzlinovém nebi ochutnám a vytvořím pro zmrzliny další speciál. 
Ale pojďme už k tomu, co jsem poprvé ochutnala v minulém měsíci - tentokrát to nebude ani moc dlouhé.

 
 


Cream Cheese Spread (Eridanous)

Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena - 34,90
Pomazánka z čerstvého sýra s polosušenými rajčaty a olivami Kalamata je z řeckého týdne v Lidlu. Měla našlehanou konzistenci a lehce pikatní chuť. Ačkoliv obsahuje více rajčat než oliv, tak jsem v chuti cítila spíš ty olivy.  Daní za trvanlivost je pak obsah konzervantů a stabilizátorů.
3/5

 
Pohodovky (Havlík)
 
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 250 g. Cena -  34,90 (doporučená)
Dlouhé provedení klasických tenkých slaných tyčinek. Bohužel  velká část jich v balení byla polámaná.  Nápad to není špatný - dlouhé tyčinky vypadají při servírování zajímavě, ale měly by být balené v krabičce - myslím, že v sáčku je nemožné udržet je třeba cestou z nákupu celé.
2/5 

Ručně vyráběná čokoláda (Kamila)
  
Koupeno - dárek. Balení 200 g. Cena - ? (podle netu cca 165 Kč)
Balení obsahuje 4 jednotlivě balené tabulky mléčné čokolády zdobené posypy - brusinky, pekanové ořechy a sušenky, banán, oříšky (asi nejvíc mi chutnala ta s brusinkami).  Čokoláda má hezké provedení (jak balení, tak hezký reliéf na zadní straně samotné tabulky), ale na mne byla hodně sladká.
2/5 

Tři druhy pomazánek (Eridanous)
 
Koupeno – Lidl. Balení – 150 g. Cena - 39,90
Balení obsahuje pomazánku s čersrvým sýrem, zeleným pepřem a černými olivami (je nadýchaná, lehce pikantní), pomazánku s čerstvým sýrem a sýrem Feta (má příjemnou sýrovou chuť, je lehce nadýchaná) a pomazánku se zeleninou (má  pikantní chuť, je trochu hrubší). Obsahují docela dost konzervantů. Balení má praktické víčko a pod ním ještě strhávací folii. Chuťově dobré byly dobré všechny tři, nejvíc mi chutnala ta se sýrem Feta.
4/5
 
Pleasure Dark chocolate&sour cherry (Sens)
  
Koupeno - Brandnooz box. Balení - 250 g. Cena -  39,90 (doporučená)
Na tuhle tyčinku se zvýšeným obsahem proteinů jsem byla hodně zvědavá. Zvýšený obsah bílkovin je totiž zapříčiněný obsahem cvrččí mouky. Chuťově je tyčinka moc dobrá - jsou v ní cítit višně i hořká čokoláda z polevy, které docela kompenzují sladkost datlí, které jsou spolu s mandlemi základem tyčinky. A pokud vás děsí cvrčci, tak zbytečně - v chuti cítit nejsou.
5/5
 
 Jogurt bílý (Krajanka)

Koupeno – Supermarkter Vacek. Balení – 150 g. Cena – 9,90
Jogurt má torchu řidší, polotekutou konzistenci  a připadalo mi, že trochu "padá na jazyk". Podezřívala jsem ho z obsahu škrobu, ale ve složení není, takže je to asi  díky obsahu sušeného mléka. Můj favorit to nebude.
2/5

 
Raw energy Cocoa&cocoa beans

Koupeno – Rossmann. Balení – 50 g. Cena – 22 Kč (akce)
Klasická raw tyčinka, jejíž základ tvoří datle. Ale díky obsahu kakaa a kakaových bobů není sladká, ale výrazně hořká. Já mám ráda hořkou čokoládu, takže tahle příchuť mi chutnala.
5/5
 

High protein quark Rapsberry  (Milbona)
 
Koupeno – Lidl. Balení – 200 g. Cena - 22,90
Tvaroh se zvýšeným obsahem proteinů je  doplněný jogurtem, slazený náhradními sladidly a má malinovou příchuť. Chuťově to je takový slušný průměr (nenadchne, ale neurazí) - je jemný, krémový, malinová chuť ale není nijak výrazná. Díky obsahu bílkovin docela dobře zasytí, takže pokud třeba držíte dietu, tak to není špatná volba - málo cukrů, přiměřeně kJ a hodně bílkovin... 
3/5
 
Halloumi Cheese with mint (Eridanous)
 
Koupeno – Lidl. Balení – 225 g. Cena - 59,90
Na měkký sýr z Kypru zkravského, ovčího a kozího mléka jsem měla v řeckém týdnu v Lidlu vždycky smůlu, tentokrát se mi ho ulovit povedlo. Potřený olejem a ogrilovaný je moc dobrý V chuti není výrazně cítit ani ovčí ani kozí mléko (ono je ho tam jen 20 %) ani máta. 
5/5
 
Adepty na favority tu mám rovnou tři, ale asi nejvíc si toto označení v mých očích zasloužil sýr Halloumi z Lidlu (následují ho obě tyčinky). Označení propadák si asi vyloženě nezaslouží žádný kousek, ale mne nejméně oslovil jogurt Krajanka.
A co vy - láká vás něco k vyzkoušení? Nebo něco vyzkoušeného máte? 

18 komentářů:

  1. Tak tady mě napadá, že můj řecký týden bych hodnotila, a nejen podle jídla 5/5 :o)
    Děkuji za typy, Stáňo a přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, viděla jsem :) a hodnocení se nedivím. Pro mne jižní kraje moc nejsou - špatně snáším horko. Tak si užívám řecký týden v Lidlu :D a na dovolenou míříme spíš do hor.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Stáni, díky za další virtuální ochutnávku. Dnes bych si dala asi většinu. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Stáňo, tak nejíce mne zaujak ten Halloumi sýr, který jsem bez tak již chtěla vyzkoušet, no a potom pomazánky. : )) Díky za super tipy. Krásný sváteční den přeji. papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, Halloumi sýr měl úspěch u mne i u manžela, takže jsme ho určitě neměli naposledy.
      Krásný den

      Vymazat
  4. Tady vlastne nic neznam. Lakaji me tycinky raw a cokoladova, ale cvrcci teda nevim, to vedomi by mi asi nedovolilo je snist:-), tycinky taky urcite, asi i jogutty. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tyčince rozhodně žádní cvrčci cítit nejsou, určitě bys ji bez problémů snědla :D

      Vymazat
  5. Ta nová proteinová řada od Pilosu mi taky moc chutná. Nejradši mám ten vanilkový jogurt :) Už se těším na zmrzlinový speciál.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na zmrzlinový speciál tu mám zatím dva kousky a to je málo. Ještě musím nějakou zajímavou zmrzku objevit ;-).
      Z té proteinové řady mi nejvíc chutná čokopuding.

      Vymazat
  6. Aaaaah, já z toho neochutnala nic! Ale pořád chodím okolo těch proteinových mléčných výrobků z Lidlu a nikdy si to nekoupim. Dvacka za jogurt mi totiž přijde dost. Navíc protein mám, tak si ho můžu kamkoliv nasypat. Ale pudink si jen tak neudělám, že jo :D. Jednou si ho koupím k snídani!

    JAK SI ZAŘIZUJU POKOJ 🌻 | ČÁST 1. | BYDLENÍ | Verča ze Ztracena v Praze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se občas hodí, mít v lednici něco, po čem, když je v práci fofr, jen sáhnu a nemusím to řešit. Takže zkouším i různé tyhle výrobky - jogurty, tvarohy, pudinky. Lepší takováto rezerva než sušenky :)

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni,
    super článek, já znám jen věci z BBoxu, nic jiného jsem nezkoušela. Zaujala mě ta čokoláda, mléčnou mám nejraději. Já jsem vyzkoušela nějaká nová jídla v Řecku a nyní se zase budu držet té mé obyčejné klasiky:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, milovníkovi mléčné by ta čokoláda nejspíš chutnala, já jak jsem spíš na hořkou, tak mne tolik neoslovila. Ale snědla jsem ji skoro celou (manžel jen ochutnával), to zas jo :D
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Stáňo, ahoj. Ráda jsem si prohlídla Tvoji ukázku a ochutnala bych u Tebe určitě sýr Halloumi a ty pomazánky z Lidlu Eridanous. To mají v nabídce stále nebo jen když byl řecký týden ? Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, ty výrobky se značkou Eridanous mívají jen v rámci řeckého týdne (a někdy pak ještě doprodávají zbytky třeba další týden, ale trvalý sortiment to není). Ale ony se ty tematické týdny pravidelně opakují (já mám nejraději francouzský ;-)).
      Hezký den

      Vymazat
  9. Z výše uvedených jsem nezkoušela nic, ale zaujala mě ta Raw tyčinka :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)