pondělí 5. dubna 2021

Z kosmetické poličky 21

 Po minulém docela bohatém (tedy na mne) měsíci, je březnová spotřeba slabší. Myslela jsem, že toho bude o pár kousků víc, ale některé produkty  se rozhodly přežít až do dubna. Uvidíme, jestli tedy za měsíc bude spotřeba bohatší :).
Ale krátký článek si asi nezaslouží dlouhý úvod, takže pojďme rovnou na věc...
 


Handcreme Be lovely (Balea)
Koupeno - DM drogerie. Baleni - 100 ml. Cena - 29,90
Krém na ruce s vůní pivoňek a třešňových květů mne k nákupu zlákal svým balením s roztomilým zajíčkem - to se opravdu povedlo  Krém samotný je lehký, dobře se vstřebává, ale pokud jde o účinek tak je hodně průměrný nebo spíš podprůměrný - za chvíli po namazání si můžete ruce klidně mazat znovu. Vůně není úplně špatná - lehká květinová, ale že by mne nějak extra zaujala, to ne.
2/5

Cotton wool pads (Cien)
Koupeno - Lidl. Baleni - 140 ks. Cena - 19,90
Odličovací tampony  lidlovského brandu Cien patří k mým oblíbeným.  Mají jednu stranu hladkou, druhou lehce profilovanou, při vytahování z obalu se nerozdělují, jen možná by mohly být o něco silnější. Nicméně na používání vyhovují zcela dostatečně. A k tomu nízká cena ...  - co si přát víc. 
4/5
 
Brilace Shine (Yves Roche)
Koupeno - swap. Baleni - 150 ml. Cena - ? (podle netu 249 Kč)
Malinový ocet  se používá při posledním oplachování vlasů a měl by dopomoci k tomu, aby byly pevné a lesklé. Měla jsem už nějakou starší verzi, podle stránek YR se nyní prodává v jiném balení. Tohle balení má hodně jednoduchý design  a lahvičkaje z nepříjemně tvrdého plastu (i když u octa to nevadilo, protože je normálně tekutý a není ho třeba z lahvičky dolovat). Ocet má krásnou červenou barvu a úžasnou malinovou vůni (která ve vlasech bohužel nevydrží, ale zpříjemnila používání). Vlasy po použití byly lesklejší, vliv na pevnost jsem nezaznamenala. Není to špatný výrobek, cena se mi vzhledem k efektu jeví spíš vyšší.
3/5

Cream soap Magic oil (Fa)
Koupeno - Albert. Baleni - 90 g. Cena - 12,90
Mýdlo fa je tu už poněkolikáté a tentokrát na nějakou dobu naposledy (už me koupené skupinové balení mýdel jiné značky). Jak už tu minule zaznělo - jde o takové běžné tuhé mýdlo, které dobře pění a nijak zvlášť nevysušuje ruce. Vůně je taková nevýrazná, při mytí se ztrácí úplně. Ale má hezkou  barvu.
3/5

Clear Fresh (Dontodent)
Koupeno - DM box. Baleni - 125 ml. Cena - 19,90
Zubní pasta s antibakteriálním účinkem je bradovaná přímo pro řetězec DM drogerie. Pasta dělá při vytlačení na kartáček efekt  modrobílých proužků (ke konci už  byla hodně řídká, takže proužky se slévaly). Má docela příjemnou svěží chuť, pro mne by  mohla být o něco víc výrazná. Ale poměr cena - výkon je myslím hodně dobrý. Oceňuji, že nemá papírovou krabičku (která vytváří zbytečný odpad).
4/5
 
Color  Quattro Eye shadow (NYC)
Koupeno - DM drogerie (?). Baleni - 6 g. Cena - ? (asi kolem 100 Kč)
 Tyhle stíny mám doma strašně dlouho (už si ani nejsem jistá, že jsem je koupila v tom DMku a za kolik)  a vypadaly, že budou nekonečné. V balení byly čtyři odstíny šedé - od téměř černé a po téměř bílou, měly i aplikátor (což mi vyhovovalo - používám ho raději než štětec). Nevyhovovalo  mi otvírání na kratší straně, nezdá se mi to praktické. Samotné stíny nebyly nic moc - poměrně dost prášily (při použití aplikátoru to ještě šlo, ale když jsem zkusila štetec, tak mi padala část pod oko), pigmentace byla taková průměrná, stejně jako výdrž. Ještě bych z nich možná něco vydolovala, ale ulomilo se mi víčko, tak jsem to vzala jako důvod se jich zbavit..
2/5

Firming+fresh (Nivea)
Vzorek - 4 ml
Tělové mléko určené speciálně na nohy  obsahuje koenzym Q10 a mentol a mělo by zpevňovat pokožku. Díky mentolu je skutečně osvěžující a dobře se vstřebává. Efekt ze vzorku samozřejmě neposoudím. Balení vyšlo tak akorát na lýtka, na celé končetiny bych potřebovala aspoň dvě. Není to špatný produkt, ale přiznám se, že jsem líná na to, abych používala jiný produkt na nohy a jiný na zbytek těla.
3/5
 


Celkově 6 plných balení a jeden vzorek není nijak velká spotřeba (a to i se zubní pastou a klasickým mýdlem), ale myslím, že už jste si zvykli, že moje spotřeba co do množství není nijak veliká obecně. Tentokrát se mi sešly spíš takové průměrné produkty (v hodnocení vlastně nejlíp dopady takové ty běžné produkty - odličovací tampony a zubní pasta).  Z ničeho jsem nebyla vyloženě nadšená (asi nejzajímavějším kouskem byl malinový ocet na vlady z Yves Roche) a ani produkty, které mi úplně nevyhovovaly, nebyly vyložené propadáky (nejmíň mne zaujaly stíny od NYC).


32 komentářů:

  1. Stáňo, zaujal mě ten ocet na vlasy. Ten bych zkusila.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si ten ocet sama asi nekoupila, ale ráda jsem ho vyzkoušela (dostala jsem ho naoplátku za nějaké knihy, které jsem nabízela přes FB)
      Měj se fajn

      Vymazat
  2. Ahoj Stáni,
    já znám krém na ruce a tamponky. Nějaké tuhé mýdlo Fa jsem určitě taky někdy měla, ale je to už dlouho, nepamatuji si to. Malinový ocet na mě doma pořád čeká, mám ho tu už docela dlouho, dostala jsem ho jako dárek k nějakému nákupu. Budu ho muset konečně vyzkoušet, než se mi to zkazí... Od značky NYC jsem měla transparentní pudr, kupovala jsem ho před mnoha lety v Rossmannu, myslím, že u nás už tato značka vůbec není...Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ony ty stíny už byly taky docela letité :). Malinový ocet fakt úžasně voní - je to taková ta vůně "k sežrání" :)
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Musím říct, že ani jeden produkt neznám. Balea krémy na ruce mi moc nesedí, většinou jsou moc tekuté a bez efektu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Balea krém fakt žádný zázrak nebyl (ale malý efekt bývá nešvar i podstatně dražších krémů). Aspoň, že se rychle vstřebával...

      Vymazat
  4. Stáni, díky za další kosmetické recenze výrobků, které většinou neznám. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Stáňo, znám asi jen tamponky. Koupila jsem je jednou z nouze, ale byla jsem mile překvapená!
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, ty odličovací tamponky jsou dobré a přitom levné. Teď mám Lidl poblíž, tak jsem přesedlala hlavně na ně. A ta dlouhatánská nohavice taky dlouho vydrží, tak nemusím na dokupování myslet tak často :)
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  6. Krémy na ruce od Balei mě také nevyhovují. Já měla podmáslí & citrón. Krém voněl božsky, bohužel jsem si s ním mohla ruce mazat pořád a bez účinku. Od té doby jedině indulona :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Indulonu mám ráda tu červenou nebo měsíčkovou, přijde mi, že se lépe vstřebávají než modrá klasika.

      Vymazat
  7. Ahoj Stáňo, malinový ocet na vlasy od YR mám moc ráda, tedy měla, nyní jsem ho delší dobu neměla, moc mi vyhovoval. Krémy na ruce od Balea jsou pro mne "slabé", proto mě ani jejich cool obaly a limitky nezlomí. Moc pěkný článek. Krásný den přeji na HO. ☺♥

    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, já se tentokrát nechala "polapit do pasti" roztomilého zajíčka :). Balea krémy jsou na takové běžné přemáznutí během dne, když stejně za chvíli ruce znovu myju a utírám, na velkou péči to opravdu není.
      Hezký den

      Vymazat
  8. Ahoj Stáni, Balea ta dokáže s tímhle opravdu dostat. Mají dobrý marketing a jsou cenově dostuný pro všechny. Taky mám po výplatě v plánu od nich pár věcí zakoupit, chci teď začít šetřit, abych měla rezervu a ne, že mi na konci měsíce zbude 25 Kč jako teď. Cien vatové tamponky používám spolu s Ebelinem úplně nejraději. Navíc u těchto Cien a je to fakt velký balení za tu cenu. Mýdlo nemohu si pomoct, ale to mám raději tekuté s pumpičkou. Hezký článek :-)
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi,
      já tamponky Ebelin používala dřív hodně, ale v poslední době mi začaly štvát - při tahání s obalu se někdy rozdělují a to já nesnáším. Tak jsem přešla hlavě na Cien a pak občas koupím privátku Rossmanna (teď si nemůžu vybavit, jak se jmenují), ty taky nejsou špatné...
      Mýdla máme doma v koupelně obě - pevné i tekuté, já většinou ze zvyku sáhnu po tuhém, manžel myslím víc používá tekuté (někam mizet musí, když já používám víc to pevné)
      Měj se fajn

      Vymazat
  9. Mám moc ráda tento formát spotřebovaných produktů. Ocet na vlasy mě hodně láká, kosmetiku Yves Rocher mám obecně moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti článek líbil :). Od YR jsem nedávno měla bezva tělové mléko - krásně vonělo po kokosu, to doporučuji (fotka bude v nějaké starší "Kosmetické poličce", nejspíš nějak z konce roku)

      Vymazat
  10. Ten ocet od Yves rocher mám doma už hrozně dlouho a pořád jsem se nějak nedostala k tomu to používat. Musím se konečně dokopat k tomu ho vytáhnout a mít ho po ruce, čtu na něj docela často pozitivní ohlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ten ocet měla taky dlouho - dost často jsem na něj při mytí hlavy zapomněla (a to stál na poličce v koupelně). Fakt moc hezky voní.

      Vymazat
  11. Tak mě zaujal krém na ruce, mám je poslední dobou hodně suché. Ale asi zůstanu u indulony ;)
    Krásné odpoledne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, tak tenhle baleácký krém bych asi na hodně suché ruce nedoporučila. Indulonu mám ráda měsíčkovou, dobře se vstřebává.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Mýdla od Fa si kupuju nejčastěji, úžasně voní :) Díky za tip na ty odličovací tamponky, také používám ty s lehce profilovanou stranou, ty z Lidlu musím vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss, ty tamponky Cien můžu doporučit - jsou příjemné a za dobrou cenu.

      Vymazat
  13. Stáni, z uvedených produktů znám jen odličovací tamponky z Lidlu, které mi také vyhovují. Mýdlo Fa znám v jiných variantách. Zaujal mě ten malinový ocet na vlasy. 👍
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno, tamponky mají bezva poměr výkon - cena. No a mýdle Fa jsou taková klasika. My nic extra nekupujeme - na mytí rukou mi stačí obyčejné mýdlo, tak vždycky vezmu zásobu toho, co mi padne pod ruku...
      Měj se fajn

      Vymazat
  14. Já mám ten malinový ocet moc ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se líbilo, jak ten coet skvěle voněl. Jen ta cena... ;-)

      Vymazat
  15. Od Nyc jsem měla také kosmetiku a moc jsem s ní spokojená nebyla, až tedy na jednu rtěnku, tu mám do dnes a je asi můj nejhezčí odstín. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pocit, že ty stíny byly jediný kousek, co jsem od této značky měla.

      Vymazat
  16. Mam zkusenost s tim octem a velmi podobnou, jeste jsem ani nevypotrebovala. Pekny vikend. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ten ocet používala tak příležitostně, když jsem si vzpomněla, takže jsem tady tu lahvičku měla docela dlouho.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)