úterý 1. prosince 2020

Adventní odpočítávání

Adventní kalendáře, kterými se odpočítávají dny do Vánoc už se staly běžnou záležitostí a  v obchodech se jich objevují desítky druhů. Původně byly zaměřené hlavně na děti, takže se v nich objevovaly hlavně čokolády a různé drobné hračky. Ale postupem doby se kalendáře začaly zaměřovat i na dospělé. Začalo to myslím kosmetikou, ale dneska už si můžete vybrat ze spousty zaměření, třeba si pořídít kalendář pivní nebo rumový ...
 

 
Já jsem rumu tedy odolala a jako každý rok jsem si koupila adventní kalendář čajový. Letos jsem volila stejně jako loni čajový kalendář od firmy English tea shop. Letos jsem měla šťastnější ruku a koupila si kalendář, který potěší i mé sběratelské srdce - obsahuje čaje v přebalech, které mají i speciální vánoční design (a řekla bych, že docela vydařený). Zatím jsem ochutnala černý čaj se zázvorem a budu se těšit, co přinesou další dny... (nikdy obsah nečtu dopředu, abych byla překvapená).



A protože se letos nových čajových kalendářů moc neurodilo (ten od Pangey jsem dala mámě), tak jsem rozhodla koupit si  ještě jeden adventní kalendář. Původně jsem si v DMku chtěla koupit jejich kosmetický adventní kalendáře s výrobky Balea, ale nakonec jsem si to při nákupu velmi spontálně rozmyslela ve chvíli, kdy jsem zjistila, že mají i kalednář s výrobky DM Bio - tedy kalendář jídlení. A já holt jsem víc na to jídlo než na kosmetiku. Kalendář se skládá se spousty malých krabiček, v té první jsem zatím odhalila kukuřičné lupínky se skořicí a medem, které jsem hned dneska posvačila.
 


Tak takto si budu čekání na Vánoce krátit já.
A co vy máte taky nějaký adventní kalendář? Koupili jste si ho sami jako já nebo jste ho od někoho dostali?

45 komentářů:

  1. Já dostala čokoládový z IKEA od manžela a do šéfové čajový ze Sonnentoru.
    Tak ať nám to chutná a utíká ))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, vidíš, že má adventní kalendář i IKEA, to jsem ani nevěděla. Čajový ze Sonnentoru jsem měla tuším předloni, ale protože mají stejný design, tak jsem kvůli přebalů sáhla po to ETS
      Hezké čekání

      Vymazat
  2. Myslela jsem, že letos žádný mít nebudu, ale nakonec mám....Je taky jídelní a píšu o něm v posledním článku na blogu.
    Taky mám ráda malinká překvapení v okýnkách :-)
    A budu se těšit, že nám ty tvoje budeš postupně odhalovat. Já to dělám na IG.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, tak to se musím kouknout :). Já jsem taky milovník překvapení, takže nějakému kalendáři neodolám. S představováním uvidím, jestli budu dost systematická :)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  3. Přiznám se, že v obchodech po nich moc nekoukám, tak jsem ani neměla tušení, že je takový výběr :)
    Já dělám adventní kalendář mým dospělým dětem, každý rok vyrábím jiný :) A radost z něj je, myslím, veliká :) Každý den si rozbalit to jedno překvapení, to potěší i dospěláka.
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, tvůj adventní kalendář jsem viděla a líbil se mi.
      Měj se fajn

      Vymazat
  4. Kalenáře jsem vyráběla pro vnoučata, ale teď už jsou velká, takže dostávají jen ten čokoládový v rámci mikulášské nadílky. Tu jim připravuji stále a i svým odrostlým synům a jejich partnerkám :-).
    Hezký den, Stáni!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My si taky dáváme mikulášskou nadílku i jako dospělí. Syn má 30.11. svátek, tak letos dostane adventní rumový kalendář dohromady k Mikuláši i svátku :)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  5. Jééé, to vypadá báječně! Já letos žádný kalendář nemám - zatím. Pořád uvažuji, že si ještě udělám radost a objednám si ten adventní svíčkový od Yankee Candle. Tak uvidíme. Mikuláš přijde až v sobotu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, určitě si byla hodná, tak by sis ten svíčkový zasloužila. Možná bys měla Mikuláši pomoci a objednat si ho :)
      Měj se pěkně

      Vymazat
  6. Ja som si tentorok kupila svoj prvý kozmetický. Teda rovno dva :D
    A pomaličky otváram a teším sa ako malá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kosmetický ještě neměla, uvažovala jsem o něm letos, ale zvítězilo jídlo :). Taky se těším, co bude v další krabičce

      Vymazat
  7. Ahoj Stáni,
    já jsem si dříve kupovala hromady kosmetických kalendářů, ale letos jsem byla umírněnější a mám tu jen dva. Udělala jsem si radost kalendářem z eshopu lookfantastic, který se mi zatím hodně líbí. Druhým a podstatně levnějším kalendářem je ten od Catrice, kde je jen dekorativní kosmetika. Pak jsem si koupila ještě jeden čokoládový od Kinder (miluji Kinder čokoládu). A předpokládám, že dostanu jeden od mamky, kde je různorodá náplň. Ještě jsem měla čajový z DM, ale dneska mi o něj napsala jedna paní, tak jí ho pošlu. Koupila jsem ho i babičce a tátovi, tak půjdu na ochutnávku k našim:-) Mamce budu kalendář vyrábět já sama, zítra se chystám na lov posledních věcí a taky potřebuji sáčky a izolepu. Díky bohu, že už otevřeli papírnictví! Měj se krásně a přeji pohodový advent!
    Hanka z ciculka.cz

    PS: u mě právě běží soutěž:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem mámě koupila čajový (a obaly pak poputují ke mně - máma je "vycvičená"), syn dostane rumový (má to i jako dárek k svátku, který měl v pondělí, ale slavit budeme až v sobotu) a manžel žádný, protože si na to nepotrpí (dostane mikuláškou nadílku, aby mu to nebylo líto).
      Pro mne mi kalendář co Catrice nebyl - já té dekorativky moc nevyužiju .
      Měj se pěkně

      Vymazat
  8. Tradičně čajový od Sonnentoru a podarovala jsem i mamku. V DM měli jen kosmetický, to bych nevyužila. Jídelní jsem neviděla ;)
    Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já Sonnentor letos vynechala, protože mají stejnou verzi jako loni, pro mámu jsem sáhla po Pangee. Já u toho kosmetického taky váhala, jestli ho využiju, varianat "jídlo" mi váhání vyřešila.
      Měj se pěkně

      Vymazat
  9. Já adventní kalendář nemám, ale moc se mi líbí tvůj čajový 8-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliss, já sbírám čajové přebaly, takže nějaký čajový mám každý rok. Ještě mijeden koupila kamarádka v Německu, ale přijede do ČR až po svátcích, tak si ho schovám na příští rok a nebo si s ním budu krátit čekání na Velikonoce :D

      Vymazat
  10. Když já přesedlal dost na sypaný čaje, takže sbírka trošku brečí. Jeden "výměnný", já posílal svoje "vzorky" do USA a mě přišel od někoho jiného. Chci každý den udělat fotku :), takže tady: https://www.flickr.com/photos/152410333@N04/albums/72157717113235473

    No, a druhý čajový je také z USA, firma CuppaGeek -- https://cuppageekteas.com/ , ale ten je ještě na cestě. Snad přijde brzy.

    No a do třetice jsem dostal krabičku čajových přebalů i s čaji z Velké Británie a tak to tak nějak pomalu odpíjím a alespoň trošku jsem si zahojil sběratelské srdce, jelikož tam jsou fakt pěkné kousky!

    Těch adventních kalendářů jsou mraky, viděl jsem i džemový, případně právě ty kosmetické. Ve Finsku jich před čtyřmi lety byla fakt přehršel a už si ani nevzpomenu co všechno bylo za "témata".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, záliba v sypaném čaji se se sbíráním přebalů kombinuje fakt špatně. Možná bys měl přesedlat na plechovky :).

      Vymazat
    2. Jen to ne! Ale začal jsem s těmi sáčky ze sypaných :) Kolikrát jsou stejně krásné jako ty malé přebaly. Plechovky neberu :D

      Vymazat
    3. Mně se plechovky moc líbí. Ale to místo... Takže jsem je vzdala, mám jich jen pár v práci na skříni...

      Vymazat
    4. Přesně tak :/, to bych se fakt nevešel domů. Nejde sbírat všechno :)
      Včera mi dorazil ten druhý čajový. Mám z něj obrovskou radost a čaje to jsou výborné.

      Vymazat
  11. Já mám klasický čokoládový. :)
    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoláda taky není k zahození, pokud je kvalitní.

      Vymazat
  12. Stáňo, to by nebyl advent, kdyby si neměla čajový kalendář :o)
    V říjnu v Drážďanech jsem jich viděla tolik (hlavně kosmetických), ale přišlo mi to nějak brzo, teď mohu jen litovat...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, kdo by v říjnu myslel na Advent, že...
      Hezký den

      Vymazat
  13. Stano, kalendar uz jen od pohledu je nadherny a verim, ze i veci v nem takove budou. JInak kalendar jsem videla i pro psy a kocky, vse je dnes mozne:-). Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, kalendářů jsou fakt mraky. Mně vyhovuje, že v tom jídelním kalendáři vyzkouším různé věci - zatím jsem měla cornflakes, kokosovou tyčinku a směr sojových bobů a sušeného ovoce...
      Měj se fajn

      Vymazat
  14. Juu krásný kalendář, myslím že jsem na něj koukala v drogerce. Já mám letos čokoládový od Lindt a příteli jsem vyrobila kalendář z losů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pralinky od Lindtu jsou moc dobré, takže to se ti bude na Vánoce čekat fakt sladce. A kalendář z losů je skvělý nápad. Pak napiš, jestli přítel něco vyhrál :)

      Vymazat
  15. No nemám a bojím se, že už to asi ani nedám.
    Já tedy vypiju čaje skutečně mnoho, koupila jsem si nádherné balení ovocný čajů za pěknou raketu a chutnají fakt luxusně.
    Dostávám většinou marmeládičky z celého světa různých chutí a to ještě adventně nepořešili, i když mi minulý rok přivezla výběr rakouských džemů se šampusem švagrová a to byla mlaskačka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simi, prozraď, copak jsi si koupila za čajíčky ? O marmeládách tu nad tebou Martin psal, že nějaký viděl (jen nevím, jestli tady nebo ve Finsku). Třeba se taky objeví - jako nápad mi to nepřijde špatné...

      Vymazat
  16. Myslím, že jsi v DM drogerii udělala dobře. Tenhle kalendář jsem měla tuším předminulý rok a byla jsem z něj nadšená. Uvidíš, kolik chutných dobrot v něm najdeš. Já mám letos jen kosmetické kalendáře. Essence a Yves Rocher. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, taky si myslím, že budu spokojená. O kalendáři z YR jsem uvažovala taky, protože se mi moc líbilo provedení, ale přece jen ta cena je dost velká a já nemám spotřebu kosmetiky tak velkou, tak jsem váhala tak dlouho, až ho vyprodali :). Ale jak jsem psala - jsem spíš na jídlo než na kosmetiku..

      Vymazat
  17. Máš krásné adventní kalendáře, určitě tě s nimi čas do Vánoc uteče rychleji a příjemněji :) Já jsem si letos koupila sama čajový kalendář z DM, od přítele jsem dostala kinder vajíčkový a včera jsem ještě dostala ten stírací od Sazky :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DMkový kalendář jsem loni nesehnala u nás, tak mi ho kamarádka koupila v Německu, ale do Čech přijela až v únoru, takže jsem ho nakonec pila až dávno po Vánocích. Letos to bude podobné - doveze mi čajový kalendář Cupper, ale taky až po Novém roce...

      Vymazat
  18. Stáňo, kalendář nemám a vlastně jsem nikdy neměla. Vymýšlím pro děti. Asi se budu muset polepšit. Měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já jsem milovník krabiček s překvapením, tak si nemůžu nějaký advenťák odpustit... Když už žádný, tak aspoň čajový :)
      Pěkný víkend

      Vymazat
  19. Já mám doma ještě jeden čajový kalendář z loňska, tak jsem letos žádný nepořizovala a budu se soustředit na dopíjení zásob. English tea shop jej ale má opravdu hezký a hlavně se jedná o výborné čaje, tak to musí být radost pít. Nápad s DM Bio se mi líbí moc, samé zdravé mlsání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DM kalendář mám jako svačinky na HO, čaje si dávám hned k snídani. Zatím byly všechny dochucené nějakým kořením nebo příchutí, ale tak decentně - chutnají mi.

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)