sobota 9. dubna 2022

Z kosmetické poličky 33

Přišel čas na to uvolnit tašku, tak odkládám spotřebované kousky kosmetiky. Už tu mám první obaly od toho, co mi došlo v dubnu, tak aby se mi to nepletlo dohromady. A to je tedy i čas na nový článek.  Po slabším únoru je toho tentokrát o něco víc.

 
 

Pleťová maska Hydrobooster (Isana)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 1 ks  Cena - 29,90
Maska obsahuje kyselinu hylauronovou, aloe vera, makadamiový olej a cupuacu máslo. Plátýnko je poměrně jemné a myslím, že kvůli tomu jsem trochu bojovala s jeho rozděláním. Ale jinak je  tak akorát velké a docela dost napuštěné (sérum zbylo ještě v sáčku, takže   jsem ho použíla druhý den), bez problémů mi přilnulo k obličeji a neklouzalo dolů.    Po sundání  pleť nelepila, byla jen lehce vlhká, příjemně vyživená a hydratovaná. Myslím, že za tu cenu je to opravdu dobrá maska
5/5
 
Gliss Winter repair (Schwarzkopf)

Koupeno - Rossmann  Balení  -200 ml Cena  - 59,90 (akce)
Balzám na vlasy s vyživujícími účinky je určený k péči o vlasy v zimním období. Měl bílou barvu a docela hustou konzistenci. Příjemně voněl a dobře se aplikoval. Vlasy po jeho použití šly dobře rozčesat, ale jiný efekt jsem nezaznamenala. Má  hezkou lahvičku s odklápěcím víčkem, která ale není úplně praktická - dole je širší, a tak ke konci už šel zbytek produktu hodně špatně ven i po lehkém naředění. Navíc mi nevyhovovalo, že nebylo vidět, kolik mi ho ještě zbývá. Znovu bych ho asi mít nemusela
3/5

Tuchmaska  Magnolie (Isana)

Koupeno - Rossmann.  Balení - 1 ks  Cena - 36,90
Plátýnková maska obsahuje kyselinu hylauronovou a výtažek z magnolie. Plátýnko bylo potištěné růžovým vzorem (což je spíš taková blbůstka, než že by to bylo k něčemu dobré), velikost byla tak akorát a dobře přilnulo. Napuštěné bylo poměrně hodně (ještě zbylo v sáčku), dobře drželo a sérum nestékalo.  Jen mne trochu zklamalo, že maska byla bez vůně - těšila jsem se na vůni magnolií. Pleť po použití byla slušně hydratováná, nijak nelepila.
4/5
 
Pur Arnica (Yves Rocher)

Koupeno - Yves Rocher.   Balení - 50 ml.  Cena - 137 Kč (sleva, běžně 199 Kč)
Balzám je určený pro zimní péči o ruce a obsahuje bio arniku. Má takovu skoro máslovou konzistenci a velmi příjemnou bylinkovou vůni. Dobře se roztírá i vstřevá, takže jsem ho ráda používala. Vyživující účinek je takový lepší průměr. Vyhovovalo mi i balení v krabičce se šroubovacím víčkem. Nevýhodou je dost vysoká cena, za kterou bych čekala lepší vyživující efekt.
4/5
 
Cremeseife  Sensitive (Balea)

Koupeno - DM drogerie  Balení  - 500 ml. Cena - 19,90
Naše oblíbené tekuté mýdlo, které kupuji pravidelně a většinou právě v náhradním balení. Je v podstatě bez vůně, dobře pění, umyje a nevysušuje. A je za velmi příjemnou cenu, zvlášť právě v náhradním balení.
5/5
 
Augen make-up enferner (Balea)

Koupeno - DM drogerie.   Balení - 100 ml. Cena  - 29,90
Můj oblíbený odličovač očí, mám ho už po několikáté. Nedráždí oči a nevysušuje oční okolí, slušně odličuje  a stojí pár korun. Vyhovuje mi i malé balení - dobře se balí na cesty. 
4/5

Shampooing Réparation  (Yves Rocher)

Koupeno  Balení - 300 ml.  Cena  - dárek k nákupu (podle netu 149 Kč)
Regenerační šampon je určený k péči o poškozené vlasy a obsahuje výtažky z agáve a jojobový olej, je bez sulfátů. Má perleťově bílou barvu a neznatelnou bylinkovou vůni. Dobře pěnil, nevysušoval pokožku hlavy, ale žádné další zázraky s vlasy neprovedl. Balení v jednoduché  plastové lahvičce s odklápěcím víčkem je praktické.
3/5

Creme Mains Framboise Menthe (Yves Roche)

Koupeno - Yves Roche.  Balení - 30 ml. Cena -  59 Kč (sleva, běžně 89 Kč)
Krém voní spíš mátově, než malinově, ale je to celkem příjemná vůně. Dobře se roztírá a rychle vstřebává. Vyživující efekt není nic extra, ale vyhovoval mi na běžné přemazání rukou v kanceláři právě po svou rychlou vstřebatelnost. A má designově hezkou tubičku.
3/5
 
Vzorky 

Karité body cream (Dermacol)
10 ml 
Tělový krém pro suchou pokožku. Šel hůř roztírat a špatně se vstřebával.  Vyživující efekt byl  docela dobrý a rněl celkem  příjemnou vůni. Vzorek vyšel akorát na jedno použití. Ale velké balení bych si nepořídila - právě kvůli té špatné vstřebatelnosti
2/5
Moisturising Cream (CeraVe)
7 ml
Tenhle krém už jste tu viděli mockrát - byl z testování  z projektu trnd.cz. Recenzi jste mohli číst tady. Používala jsem ho jako vždy na obličej a  balení mi vyšlo tak na čtyřikrát. Ale už vám s ním brzy dám pokoj - zásoby dochází... 
5/5


Celkem jsem spotřebovala 11 kousků (z toho tedy 3 vzorky), což  je na mne docela dobré skóre. Za favorita měsíce bych asi prohlásila pleťovou masku Hydrobooster od Isany, nejslabším kouskem byl rozhodně tělový krém Karité od Dermacolu. 

28 komentářů:

  1. Moc pěkná spotřeba, od každého něco :)
    Ni z uvedeného jsem nezkoušela, ale zaujaly mě obě masky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda jsem na koukla k tobě do koupený, Stáňo.
    Zaujal mě ten odličovač. Asi ho vyzkouším...
    Měj hezký zbytek neděle, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mně ten odličovač vyhovuje a za ty peníze...
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. balzám na ruce by se hodil..Sv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle je fajn (cena míň - já ho kupovala z části za věrnostní body)

      Vymazat
  4. Ahoj Stáni, mě ty věci od Gliss Kuru přijdou všechny dost na jedno brdo, takže pokud člověku sedne jedna řada sednou mu všechny. Za mě je celá značka horší průměr a chápu tvé rozhořčení ohledně vymačkávání. Na tu Isanu se musím až budu někdy v Rossmannu podívat, tyhle jejich masky chválila i Hanička. Šampon na poškozené vlasy od Yvesu jsem měla vloni a zezačátku byl super, krásně po něm voněly vlasy, ale velice rychle si na něj zvykly a pak to bylo jak kdybych si je snad ani neumyla :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já ten Gliss kondicinér, koupila zcela náhodně, protože mne zaujal na výprodejovém regálu a líbila se mi lahvička, no... ;-). Isany masky jsou fajn, měla jsem jich pár a nemůžu si stěžovat. A nejsou drahé.

      Vymazat
  5. Ahoj Stáňo, taky kupuju masky Issana a jsem s nimi spokojená. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že většina masek Isana je dborá kvalita za rozumnou cenu.
      Hezký nastávající týden, Lenko.

      Vymazat
  6. YR mám ráda, ale jejich krémy na ruce jsou fakt bída. Do Rossmanna chodím minimálně, takže s jejich produkty nemám žádnou zkušenost, měla bych to napravit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, v podstatě souhlasím, že u krémů YR cena úplně neodpovídá kvalitě. Asi nejlepší jsou ty s arnikou - jak v tubě, tak ten kelímkový balzám

      Vymazat
  7. Stáni, díky za tvoje kosmetické okénko. Ráda jsem se prošla. Měj pohodový nový týden.

    OdpovědětVymazat
  8. Prošla jsem si to, co jsi nám tady předložila. Asi se poohlédnu po odličovači očí, ten mne zaujal.
    Hezké modré pondělí :-) !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, tak doufám, že nebudeš litovat, jestli odličovač zkusíš.
      Hezký den i tobě

      Vymazat
  9. Ten regenerační YR šampon jsem si dříve občas kupovala a docela mi vyhovoval, nedělají se po něm lupy a vlasy zbytečně nevysušuje, ale zároveň ani není těžký - prostě tak akorát klidně i na denní použití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, já šampony YR kupuju většinou, když je na ně sleva nebo si je přihazuju k nákupu, abych dosáhla na dopravu zdarma :). Nejsou špatné.

      Vymazat
  10. Ahoj a pěkný večer přeji. Na tyto články se vždy těším, jsou zajímavější a zajímavější. Bio arnika od YR mě zajímá, musí to být super mazadlo. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, díky za pochvalu, jsem ráda, že se články líbí :).

      Vymazat
  11. Stáňo, znám jen odličovač a náhradní náplň z DM. Jsem celkem spokojená. Překvapil mne ten Dermacol, obvykle jsem s jejich výrobky spokojená.
    Díky za report. Pěkný jarní týden. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, tekuté mýdlo z DM je myslím jedno z nejlevněších a přitom je docela fajn. Pokud jde o ten Dermacol, třeba by ti nevadil, ale já nesnáším, když se tělové mléko špatně vstřebává a musím dlouho roztírat bílý film na kůži.
      Měj se fajn

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni,
    ty masky Isana jsem taky měla a byla jsem moc spokojená. Budu muset vyzkoušet nějaké nové odličovače, protože Yves Rocher dělá jen malé a extrémně drahé balení. Glis jsem měla dřív hodně ráda a často jsem ho používala. Moc pěkná spotřeba:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. S odličovačem od YR máš pravdu - ani ve velkém balení to nebyla žádná láce a v tom malém je to už docela přes čáru. Vůbec nechápu, proč velké balení přestali dělat.
      Hezký den

      Vymazat
  13. Marcela - Nordic Passion13. dubna 2022 v 21:58

    Stáňo, pár produktů už mi taky prošlo rukama, odličovač očí fungoval krásně. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, odličovač je myslím fajn a cena víc než příznivá. U nás ho teď neměli, tak jsem sáhla v Rossmannovi po Isaně, jsem zvědavá, jaká bude.

      Vymazat
  14. Šampon od YR jsem kdysi taky měla, nijak mě neoslovil. Ale super je ta maska modrá od Isany na hydrataci, s tou jsem byla spokojená.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)