čtvrtek 14. dubna 2022

Vypáleno 2

Nashromáždilo se mi tu zase pár vypálených svíček a protože první "svíčkový" článek se setkal s docela příznivou reakcí, je dneska na řadě druhé pokračování. Vypadá to, že tu vzniká další tematická řada článku, i když v tomto případě asi nebudou pravidlené, ale budou to spíš takové občasníky.
 



Žádnou svíčku Yves Roche z jejich vánočních limitek  jsem si nikdy nekoupíla - cena kolem 150 Kč se mi za svíčku takové velikosti zdála vždycky trochu přestřelená. Nakonec jsem ale měla možnost si ji vyzkoušet díky tomu, že jsem ji dostala jako dárek k nákupu na jejich e-shopu. Byla to jedna ze dvou letošních limitek - s vůní pomeranč v čokoládě.  Svíčka měla hezkou oranžovou skleničku a moc hezky voněla -  byla to taková skutečně autentická vůně pomeranče v čokoládě. Jen škoda, že vůně nebyla moc výrazná, niméně trochu pokoj provoněla. Navíc se mi   zdálo, že rychle vyhořela a ve skleničce zbylo trochu vosku. Takže se v podstatě potvrdil můj dojem - svíčka je docela fajn, ale ta cena už výrazně míň.

 
Svíčky Livarno jsem kupovala v Lidlu (jedna stála kolem 70 Kč). V minulém článku už byla jedna vůně (Cotton flowers), teď došlo na druhou vůni, kterou jsem si pořídila - na vůni Cherry Bloosom. I tato vůně byla pěkná, hodně jemná, ale nevýrazná, cítit byla jen když jsem procházela kolem zapálené svíčky.  Líbila se mi matná růžová sklenička - vypadala fakt pěkně. 


Svíčku Domol White cotton jsem koupila v Rossmannovi, Domol je  jejich brand. Neměla jsem ji poprvé, šla jsem na jistotu, když jsem ji uviděla ve slevě (vyšla na 49,90, běžně stojí kolem myslím kolem 65 Kč). Svíčka má po zapálení výraznou svěží vůni čerstvě vypraného prádla a opravdu po chvíli provoní celý pokoj. Navíc poměrně dlouho vydržela a vyhořela skutečně až do dna.  A i ona má matnou skleničku bez nálepky, která je taková elegantní (a to očouzení na fotce není z hoření, ale od sirky, kterou jsem zapalovala už skoro vyhořelou svíčku). Určitě si ji zas někdy koupím. 
Tady se omlouvám za fotku - vyšla mi nějaká rozmazaná.


Svíčka Blosoom Touch s vůní lilie, frézie a bergamotu je taky z Lidlu (z jejich řady W5) a stála 39,90. Měla skutečně jemnou květinovou vůni, ale cítit byla jen bezprostředně u svíčky a i tam ne moc výrazně. A ani nevyhořel všechen vosk, zůstalo ho na dně asi půl centimetru. Je to taková průměrná svíčka spíš pro atmosféru, než pro vůni. 


A poslední kousek byla vlastně kousků celá hromada. V práci jsem totiž dovypálila balení čajových svíček, které používám do aromalampy. Kupovala jsem je v Jysku (je to jejich brand) a balení, ve kterém bylo  100 ks, vyšlo na 70 Kč, což je sice fajn cena, ale.... Musím říci, že mne tyhle čajovky dost zklamaly - nevydržely dlouho hořet a navíc měly strašně malou "výhřevnost" - voda v aromalampě se při jejich používání vypařovala hrozně pomalu, takže ani olejíček z ní nevoněl tak intenzivně (schválně jsem to testovala s jinou čajovkou a byl to fakt rozdíl).  K použití do malých svícínků třeba na večer asi mohou stačit, ale do aromalampy se mi fakt neosvědčily.
 
🔥

Z dnešní přehlídky bych vám, pokud tedy máte rádi vůni vypraného prádla, rozhodně doporučila svíčku Domol White cotton, která opravdu dokáže provonět celý pokoj. Zato čajovkám z Jysku se asi spíš vyhnu.
 






 


31 komentářů:

  1. A svíčka White cotton je taky jediná, kterou jsem z tvého výběru měla doma a musím souhlasit - příjemná vůně.
    Stáňo, užij si sváteční den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, z těch svíček, co jsou v tomto článku, byla ta Domol opravdu nejlepší.

      Vymazat
  2. Jé, já miluji svíčky. Hlavně od Airwicku, ty voní božsky. A ty s dřevěným knotem - woodwick ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svíčku s praskajícím knotem jsem měla jednu a nakonec jsem ji pálila jen, když jsem byla sama doma - manžela to praskání rozčiluje :D

      Vymazat
  3. Stáni, děkuji za super recenzi na svíčky. Ty z Jysku jsem měla v plánu si někdy koupit, ale už nemám. Určitě se poohlédnu po té z Rossmannu.
    Přeji krásné Velikonoce. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, rádo se stalo. Ta svíčka Domol voní opravdu výrazně. Mám v plánu od této značky vyzkoušet ještě další vůni.
      Hezké Velikonoce i tobě

      Vymazat
  4. Já kupuju a miluju jen svíčky Yankee candle :) Občas od někoho dostanu jiné levnější, ale nikdy nevoní tak nádherně a celkově s nimi nejsem spokojená...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naopak YC ještě neměla, zdají se mi hodně drahé (a už jsem četla i recenze, že některé vůně voněly nevýrazně). Ta White cotton stojí za vyzkoušení možná a pro vyznavače YC

      Vymazat
    2. Já právě svěží vůně nemám ráda, ani u Yankee :) Preferuju "jídelní" a sladké. Jinak kupuju YC už minimálně 10 let a nesetkala jsem se s tím, že by některá svíčka voněla nevýrazně. Spíš naopak, jsou vhodné do velkých prostor, protože jsou hodně intenzivní. Možná votivní svíčky, ale ty se podle mě nevyplatí vůbec kupovat, to už je lepší vosk :)

      Vymazat
    3. Tak já nějakou YC příští zimu vyzkouším - na jaře v v létě pálím docela málo. Já pálím doma i (nebo možná především) kvůli atmosféře a jak je dlouho vidět, tak mi kolikrát v létě ani nenapadne si zapálit.

      Vymazat
  5. Stáni, díky za přehlídku svíček. Vzpomněla jsem si, že jsem před pár dny dostala svíčku, a já svíčky miluju a pálím hodně, kterou budu muset věnovat dál, pokud bude někomu vonět. Mně to voní jako špatná voda po holení a to jsem ji ještě nezapálila a ani nezapálím. Velmi drahé balení, takže asi byla drahá a většinou vypálím všechno, ale tohle nedávám. Měj pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, každý má jiné preference, pokud jde o vůně, takže věřím, že konkrétní vůně nesedne.
      Hezký den

      Vymazat
  6. Ahoj Stáno, prvně přeji pěkné Velikonoce. Ani jednu svíčku neznám, vím že si v Lidlu svíčky kupuješ a i chválíš, já si jich nikdy nevšimnu. YR vypadá krásně, ale asi bych i vlastnosti odhadla, škoda no. : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eriko, musím říci, že svíčky z Lidlu, které jsem koupila před Vánoci, voněly výrazněji. Tyhle měly hezku vůni, ale voněly jen bezprostředně u svíčky.
      Hezké Velikonoce do Třebíče.

      Vymazat
  7. Docela dobře voní svíčky z Pepca. Na to kolik stojí.....já mám ráda Yankee candle, jsou drahé, ale vydrží dlouho a voní intenzivně. A taky jsou super vosky od Dobré víly...nebo tak nějak se jmenuje na FB.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Pepca jsem snad ještě žádnou svíčku neměla - tedy vonnou ve skle. Kupovala jsem si tam loni nebo předloní takové kulové svíčky a ty vypadaly moc hezky, ale nebyly s vůní.

      Vymazat
  8. Svíčku od YR jsem dávala na Vánoce jako dárky, ovšem ta cena mi taky přišla poměrně vysoká na tak malý kalíšek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, svíčky od YR to podle mne nejsou špatné - vůně byla fajn i když ne moc výrazná, sklenička vypadá hezky... Ale mají hodně přestřelenou cenu

      Vymazat
  9. Och sviečky sú moja diagnóza. Na Yves Rocher sa chystám, ale trochu ma odrádza pomer veľkosť a cena. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, cena mne odrazovala taky. Nakonec byla na výběr jako dárek k nákupu, tak jsem tu možnost využila. A vlastně jsem si potvrdila dojem - svíčka není špatná, ale je předražená.

      Vymazat
  10. Stáňo, taky ráda svíčkou. Mám ráda to blikající světýlko... Jde mi hlavně o atmosféru než o vůni. Přeju krásnou neděli. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Oprava - taky ráda svíčkuju...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já mám měla teď nějak období voňavých svíček, ale taky ráda pálím jen pro to světýlko (akorát abych se takovou tu nevoňavou svíčku mohla dát, tak bych si musela vzpoemnout ji vyfotit před zapálení, protože z vypálené normální svíšky vlastně nezbude nic, po těch voňavých zústávají skleničky :))
      Hezkou velikonoční neděli i tobě

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni, ze zmíněných nemám s žádnou zkušenost. To máš fajn, že můžeš pálit i v práci, u nás jsou chlapi na veškeré vůně hrozně přecitlivělý a vadí jim i voňavka kolikrát natož kdybych tam něco pálila. To bych asi dostala pecku čenichovku :-D Doma mi teď hoří Bartek candles nějaká home sweet home z Penny a v zásobách pak mám dvě květinovky z Actionu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, já sedím v kanclu sama (výhoda vedoucího :D), takže si můžu pálit co chci, kdy chci. A pálím často, protože žiju v nechtělé symbióze s závodkou o dvě patra níž s klimatizací ústící o patro výš. Takže by "vůně" vařících se luštěnin, smažících se řízků, rybího filé, cibulky pod guláš ap. potřebuju něčím přehlušit. Takže zatímco doma mám hlavní "paličskou" sezónu na podzim a v zimě, tak v práci na jaře a v létě, kdy víc otvírám okno (a pouštím tu ZJ do kanceláře).

      Vymazat
  13. Cotton vune obecne zni dobre. Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, tahle svíčka opravdu provoní obývák a je to typická vůně vypraného prádla.
      Měj se fajn

      Vymazat
  14. Ahoj Stáni,
    tento typ článku se mi nepřekvapivě líbí:-) Znám svíčku z Yves Rocher a je to trochu zklamání. Já jsem ji měla v sadě s kosmetikou, samostatnou bych ji nekupovala. Svíčku od Domolu jsem taky měl a ta byla moc příjemná. Já jsem právě v polovině poslední svíčky ve skle z domácích zásob a pak dojde na vosky:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, souhlasím, ta svíčka je předražená, i když vůně se celkem povedla. Já si ji vybrala jako dárek k nákupu, protože jsem ji chtěla vyzkoušet. A
      Měj se fajn

      Vymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)