úterý 26. dubna 2022

Na zuby ...

 ... jsem si domů pořídila něco nového, a to díky spolupráci s e-shopem www.nazuby.cz . Jde o jeden z největších e-shopů s výrobky pro ústní hygienu a já jsem dostala možnost něco si z jejich nabídky vybrat a vyzkoušet. Balíček už mi dorazil domů, takže se můžete podívat, co jsem  si  vybrala. Původně jsem uvažovala o doplnění zásob zubních past a kartáčků, ale nakonec to dopadlo úplně jinak.
 

Při procházení široké nabídky e-shopu mne nakonec zaujaly ústní sprchy. Mám totiž některé zuby v horní části nasedlé hodně k sobě, takže mezi ně obtížně dostávám zubní nit, zatímco u dásní mám větší mezery, kde usazuje zubní plak i zbytky jídla.  Ústní sprcha  je určena právě pro případy, kdy nemůžete používat k čištění mezizubních prostor zubní nit. Ústní sprcha čistí mezizubní  prostory proudem vody, což umožňuje se dostat  i do obtížně dostupných prostor, lze ji ale použít i k masáži dásní.  Ústních sprch je na trhu celá řada  (stolní, cestovní...) a to v různých provedeních. Já jsem si vybrala cestovní ústní sprchu, a to především kvůli tom, že nezabere v koupelně přísliš místa (a dá se převážet). Konkrténě jsem sáhla po cestovní ústní sprše Sencor, která mne zaujala svým provedením i dobrou recenzí e-shopu od odborníka na dentální produkty. 
 


A jaké jsou moje první zkušenosti ? Sprcha má integrovanou baterii, která se dobíjí pomocí připojeného kabelu (měla by pak vydržet cca 14 dní), samotný provoz je bezkabelový. Součástí balení jsou dvě sady trysek - na mezizubní prostory, na rovnátka, na čištění jazyka a  čistění nosu (to si tedy nedovedu úplně představit) a pevné cestovní pouzdro. Nádržka, která vystačí zhruba na jedno použití, se snadno vyjímá z těla sprchy, což umožňuje jednoduché doplnění vody. Má tři režimy provozu - normální tlak, jemnější tlak a pulsní režim. Já používám zatím normální tlak. Se samotnou sprchou se dobře manipuluje a mezizubní prostory  vyčistí minimálně od zbytků jídla docela dobře (plak nevidím, takže neposoudím). Docela příjemná je i  masáž dásní. Zatím jsem se sprchou spokojená. 


 

 
Kromě ústní sprchy jsem si vybrala ještě ústní vodu Listerine (tu jsem ještě nevyzkoušela) a zubní kartáčky Gum Travel. Jak napovídá  název kartáčků, jde o  zubní kartáčky cestovní. Ty jsem už zvědavě vybalila a musím říci, že z nich  mám velkou radost, protože jsou fakt praktické. Krásně se složí do cestovního pouzdra, které po rozložení vytvoří stabilní rukojeť, která se dobře drží. A v taštičce nezaberou mnoho místa. Uvítala jsem i rozlišení pomocí barevného proužku - na dovolené vozíme hygienické propriety v jedné společné taštičce a díky barvnému odlišení si je tedy nebudeme plést.
 
 
 
 
E-shopu Nazuby děkuji za možnost spolupráce, a pro ty, kteří by si na jejich stránkách chtěli něco vybrat dodávám, že vybrané zboží dorazilo velmi brzy po objednání a velmi dobře zabalené.

28 komentářů:

  1. Ahoj Stáňo, na e-shopu Na zuby jsem také nakupovala. Cestovní skládací kartáčky jsou super na cesty, když chci mít co nejmíň věcí. Měj se hezky, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, cestovní kartáčky se mi zdají fakt hodně praktické.
      Hezký den

      Vymazat
  2. Tak Listerine je nedílná součást ústní hygieny, ale ta sprcha je zajímavá. Děkuji za podrobné představení. Teď Adam kupoval Terce k narozeninám sonický kartáček, tak jsem zvědavá na její hodnocení.
    Stáňo, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, mně kdysi koupil manžel elektrický kartáček a nějak jsme se nezkamarádili, tak jsem s dalšími kartáčky neexperimentovala. Se sprchou zatím kamarádíme víc :).
      Měj se fajn

      Vymazat
  3. Zaujímavé produkty, na zubnú hygienu rada skúšam nové produkty (na pleť nemôžem) a o zubnej sprche premýšľam už dva roky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aďko, u mne byla sprcha okamžitý nápad, když jsem stránky prohlížela.

      Vymazat
  4. O ústní sprše už jsem taky slyšela, ale doma ji ještě nemám. Nicméně je to něco, o čem do budoucna uvažuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si řekla, že zkusím vyzkoušet něco nového...

      Vymazat
  5. Skvělé, taky mi byla nabídnuta tato spolupráce a možná ji přijmu, protože těchto produktů není nikdy dost. Ústní sprchu doma máme, jen větší a je to naprosto skvělý! :-) Já bych si vybrala nejspíš nějaké mezizubní kartáčky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, produkty zubní hygieny se doma vždycky využijí. Mezizubní kartáčky používám taky, ale mám doma zásobu.

      Vymazat
  6. Ahoj Stáni,
    ústní sprchu jsem nikdy nezkoušela, ale vypadá to rozhodně zajímavě!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, použití je docela příjemné i na dásně, zatím jsem spokojená.
      Měj se fajn

      Vymazat
  7. Ale ty cestovní kartáčky jsou boží! My si koupili ústní sprchu po vánocích. Je to fajn vynález, ale momentálně jsme lini ho používat a čištění zubů máme rádi brzo za sebou 😅 no snad si začnu čistit zuby dříve vecer, než budu úplně ko 😁

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo - z kartáčků mám fakt radost. Je to taková praktická drobnost.

      Vymazat
  8. O této firmě jsem už párkrát četla :). Listerine jsem kdysi používala hodně :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ústní vody tak nějak střídám - podle toho, na kterou zrovna padnu :)

      Vymazat
  9. Já používám kartáček elektrický kulatý, zajedu s ním všude a přijde mi hodně dobrý. Nevím zda bych si měnila pořád hlavici, to by mě asi nebavilo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já elektrický kartáček kdysi měla a nevyhovoval mi.
      Na sprše používám jednu hlavici (rovnátka nemám, výplach nosu mne neláka a jazyk jsem si zatím čistit nezkoušela)

      Vymazat
  10. Ahoj Stáni, sprcha vypadá hodně zajímavě a už jsem o ní také přemýšlela. Mám elektrický zubní kartáček a jsem s ním moc spokojená. A ty cestovní kartáčky mě doslova nadchly. Ty jsou opravdu super. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já elektrický kartáček měla kdysi a nějak mi nevyhovoval. Já jsem extrmně nešikovná na manipulaci s věci v puse. Tu spršku ale docela zvládám :).

      Vymazat
  11. Marcela Nordic Passion29. dubna 2022 v 21:39

    Listerine znam, ale s nim opatrne, to mi radila zubarka, je dost koncentrovany, sprsku jsem jen nekde zahledla, ale "lamaci" kartacek neznam, verim, ze je to hodne prakticke. Tak at jsi, Stano, spokojena. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, mně ten kartáček přijde bezva na cesty. Už jsem jeden vybalila a přijde mi i přjemný do ruky. Pořádně testovat budeme až na dovolené :)

      Vymazat
  12. Ahoj Stáni, e-shop znám spolupracovala jsem s jeho dvojčetem Holime.cz. Já, co se týče zubů tomu moc nedám pasty neřeším vůbec u nás je to co dva týdny nová pasta, kartáček jsem si teď oblíbila Signal White now. Kdysi jsem měla i elektrické Oral-B no nějak to není věc pro mě. Mezery mezi zuby prakticky nemám takže za mě nit, nit a ještě jednou nit a teď jsem po dlouhé době kupovala malé balení Listerine.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabčo, mně elektrický zubní kartáček taky nějak nesedl. Ústní vody kupuju tak nějak co mi padne pod ruku - momentálně mám nějakou z DM brandu.

      Vymazat
  13. Ahoj Stáňo, super recenze, ústní sprchu jsme zvažovali, ale nakonec jsem do spolupráce nešla. O to raději jsem si Tvou přečetla. Krásný den přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eri, děkuji. Já věděla, že nechci elektrický kartáček, sprchu jsem naopak chtěla vyzkoušet...

      Vymazat
  14. Ústní sprchu mi doporučoval zubař a docela mě překvapilo, že to není až tak drahé :)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)