pátek 9. července 2021

Z kosmetické poličky 24

 Tak tu máme další nahlédnutí na mou kosmetickou poličku. Díky dovolené se "urodilo" několik vzorečků (nerada sebou na krátké pobyty tahám plná balení). Mohlo jich být ještě o dva kousky víc, ale vzorky šamponu a kondicionéru jsem si zapomněla vzít, takže vlasy jsem si nakonec nepříliš nadšeně umyla hotelovým gelem "shower and hair".
Ale pojďme už raději k těm opravdu spotřebovaným produktům.


 
 
 
Hydratační krém na ruce Sedmikráska (Manufaktura)

 Koupeno - dárek. Balení - 0 ml. Cena - ?
Jde zřejmě o nějakou starší verzi, která mi zůstala vzadu v poličce a došlo na ní až teď, protože na stránkách Manufaktury už v tomto designu není. A když už jsem zmínila design, tak stříbrná tuba vypadá sice jednoduše, ale elegantně a má praktické odklápěcí víčko. Krém je bílý a má středně hustou konzistenci. Vůně je hodně nevýrazná a taková nezajímavá. Dobře se roztírá i vstřebává, hydratace je hodně průměrná, je to takový krém na běžné  mazání během dne.
3/5

Volume&Matiere (Yves Roche)

Koupeno – Yver Roche. Balení – 200 ml. Cena – dárek k nákupu (běžně  139 Kč)
Kondicionér na vlasy by měl přispívat ke zvětšení objemu vlasů. Je bez silikonů a obsahuje výtažky z agáve a quiny. Má perleťově bílou barvu, středně hustou texturu a celkem příjemnou, ale nevýraznou rostlinnou vůni. Účinek spočívající ve zvětšení objemu vlasů jsem nepozorovala, ale na rozčesávání fungoval dobře. Vyhovovalo i balení, které lze postavit na víčko, takže produkt steče dolů a není třeba ho složitě dolovat. Praktické je i odklápěcí víčko a poloprůhledná lahvička, díky které je na první pohled vidět, kolik produktu ještě zbývá..
4/5

Cotton wool pads (Cien)

Koupeno – Lidl. Balení – 140 ks. Cena – 21,90
Tyto odličovbací tampony používám asi nejčastěji. Mají slušnou kvalitu, při vytahování z balení se nerozdělují (což nesnáším), jsou středně silné a mají jednu stranu hladkou, druhou s jemným reliéfem.  Poměr cena a kvalita je u nich myslím hodně dobrý.
4/5

Conditioner for damaged hair (Natura Siberica)

Koupeno - www.holime.cz. Balení - 400 ml. Cena - spolupráce (běžně 183 Kč)
Kondicionér má bílou barvu a středně hustou konzistenci.   Má zajímavou  elegantní lahvička s praktickým vyklápěcím víčkem.  I když je určený na poškozené vlasy, tak jsem neměla pocit, že by vlasy nějak zpevnil nebo víc vyživil. Na rozčesávání  fungoval dobře, jen jsem ze začátku musela vychytat množství. Používála jsem ho ale ráda kvůli moc  hezké květinové vůni.
3/5

Tagescreme Bio-Wildrose (Alverde)

Koupeno - DM droggerie. Balení - 10 ml. Cena - 21,90
Minibalení  pleťévého krému je určené pro suchou pokožku. Krém hezky nevtíravě voněl po růžích a dobře se roztíral. Nenechával pleť výrazně mastnou, ale docela slušně ji vyživil. Fajn produkt na cesty.
4/5

Moisture care with olive (Palmolive)

Koupeno - Coop. Balení - 90 g. Cena - 15 Kč (?)
Úplně klasické tuhé mýdlo s obsahem  olivového oleje. Docela dlouho vydrželo, nerozmáčelo se při použití a ani nijak  nevysušovalo. Mýdla od této značky u nás patří ke klasice. 
 3/5

Vzorky

Moisturising cream (CeraVe)
Vzorek - 7 ml
Hydratační krém CeraVe, který  jsem dostala v rámci #trndprojekt  k testování, jste tu už mohli vidět (a ještě je uvidíte, protože jsem vzorků v rámci projektu dostala fakt hodně) a recenzi byl věnován samostatný článek.
5/5
SA Smoothing cream (CeraVe)
 Vzorek - 7 ml
I zjemňující krém CeraVe byl z testování  v rámci #trndprojekt  a recenze byla taky tady.
4/5
 
 
 Moisturizing day cream Energia (Nae)
 Vzorek - 1,5 ml.
Vzorek  hydratačního krém lehce voněl po  hořkých mandlí, dobře se roztíral, i vstřebával. Malé balení mi překvapivě vvyšlo na dvě použití. 
4/5
Intensive care (M. Gebhardt)
Kapsle z řady biokosmetiky   obsahuje mandlový, šípkový, hroznový a rakytníkový olej. Kapsle je určená na jedno použití. Na mne jsou produkty na bázi oleje na pleť nepříjemně mastné, tady mi ani nesedla moc vůně. Na druhou stranu musím přiznat, že přípravek pleť hezky vyživil.  Já jsem balení s jednou kapslí dostala jako vzorek, ale s překvapením jsem zjistila, že se i prodává, a to za ne úplně lidovou cenu 45 Kč.
2/5
Shampooning Cheveu secs at abimes (Coslys)
Vzorek - 12 ml
Vzorek  šamponu na suché a poškozené vlasy byl hustější, nijak moc nepěnil ani nevoněl. Vyšel tak tak na jedno umytí hlavy.  Byl ne v úplně praktickém plastovém trojhránkovém balení, které se špatně otvíralo.
1/5

 ✽

Taže za minulý měsíc to máme dohromady 6 plných produktů (tedy 5 a jedno minibalení) a 8 vzorečků, což odpovídá mému běžnému průměru.
Tentokrát tu nebyl žádný produkt, že kterého bych byla vyloženě nadšená. Asi nejlepší mi přišel kondicioner z Yves Roche, spokojená jsem byla i s minibalením krému Alverde a vůní se mi hodně líbil kondicionet Natura Siberica. Nejmíň mne zaujal vzorek šampony Coslys.


20 komentářů:

  1. Ahoj Stáni,
    z tvých vypotřebovaných produktů znám vše z těch plných balení kromě krému od Alverde. Krém od Manufaktury mi sedí asi jako tobě, to samé platí o kondicionéru Natura Siberica. Vlasovka Yves Rocher mi v posledních dvou letech nějak nesedí, ale já mám momentálně hodně náročné vlasy. Taky jsem si brala na dovolenou hodně vzorků a miniatur, abych je spotřebovala. Plánuji na to samostatný článek, tak snad brzy vyjde:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já byla s vlasovkou z YR zatím docela spokojená. Zásoby vzorečků se mi docela krátí - pro mne jsou jejich zdrojem hlavně časopisy a ty jsem za poslední rok skoro nekupovala (kupuju si je většinou na cestu do práce, když nám nehodí ráno včas noviny do schránky, a v lockdownu jsem nikam moc nejezdila). Na článek se těším.
      Hezkou sobotu

      Vymazat
  2. Mám hrozně ráda krémy na ruce od Manufaktury!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím přiznat, že tenhle mne moc neoslnil, minulý měsíc jsem měla krém z řady pivní kosmetiky a ten mi přišel lepší.

      Vymazat
  3. Stáni, díky za další kosmetickou reportáž. Měj pohodový víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, díky za návštěvu a hezký víkend i tobě.

      Vymazat
  4. Stáňo, krém na ruce od Manufaktury, ať už s čímkoli, nejsou nic moc. Poměr cena - kvalita tady skutečně neodpovídá.
    Děkuji za nahlédnutí a přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleno, já měla ještě krém na ruce z řady pivní kosmetiky a ten mi přišel trochu lepší. Ale zas třeba sérum nebo pleťové mléko, co jsem od nich měla byly skvělé.
      Hezký víkend

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Krásně voněla :). Ještě od nich v dalším článku bude šampon.

      Vymazat
  6. Manufakturu i Alverde znám, většinou taky dostávám jako dárek.
    Díky za nahlédnutí do světa kosmetiky ;)
    Krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilono, já Manufakturu dostávám taky jako dárek, sama jsem si od nich nekoupila myslím nic. Ten minikrém od Alverde jsem si cíleně koupíla právě na dovolenou (už na podzim, ale balení ještě vydrželo i do Mariánek)
      Hezký víkend

      Vymazat
  7. Stáňo, zdravím. Ráda jsem si prohlédla Tvoji kosmetickou políčku. Já mám stejnou zkušenost s krémy na ruce od Manufaktury, dostala jsem jako dárek rovnou tři, každý jiný a všechny nic moc. Měj se hezky a užívej léta. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, já tyhle krémy využiju přes den, kdy si ruce přemazávám často a chci po nich hlavně to, aby se rychle vstřebaly. Na noc mám raději něco "vydatnějšího"
      Měj se fajn

      Vymazat
  8. Toto olivové mýdlo od Palmolive jsem také nedávno koupila :) Zaujal mě ten kondicionér od Natury :) Dlouho nemůžu najít žádnou značku kondicionéru, která by mi pořádně sedla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme na chalupě ještě jedno další :). A doma zase heřmánková - nějak se nám Palmolive sešlo....

      Vymazat
  9. Mam zatim nepouzitou sedmikrasku pletovou vodu, ta mi pri otevreni voni, snad to nebude zklamani, krem jsem nemela. Na vlasy mi take nesedi ledascos, s tim mivam obecne nejvic problem - vybrat to prave, vlastne hledam neustale. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, Manufaktura má hodně fajn produktů a myslím, že sedmikrásková řada byla na blozích docela chválená... Tak uvidíš.

      Vymazat
  10. Tamponky si v Lidl taky kupuji, za tu cenu jsou skvělý :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste si našli čas k přečtení mého článku a třeba i k napsání komentáře. Každý mne potěší (a na každý se snažím odpovídat). Pokud vás můj blog zaujal, budu ráda, když si ho přidáte mezi sledované (na stráce úplně dole)